Полезные советы 

Готуємо дитину до школи

Для дитини, якій тільки доведеться піти до першого класу, школи є незвичайною. та цікавим світом, який одночасно є складним, а десь і небезпечним. Адаптацію малюка до школи однозначно потрібно полегшити.

Деякі батьки запитують, чи потрібно відвідувати уроки підготовки до школи? Робити це бажано, але зовсім не для того, щоб навчитися рахувати та писати. Малюк має звикнути до самої шкільної обстановки та познайомитися з вчителями. Насамперед рекомендується звертати увагу на посидючість дитини. Коли малюкові виповнюється сім років, до цього часу він повинен вміти концентруватися на певній справі не менше 20 хвилин, у ньому також допоможе школа.

Майбутній першокласник має вміти грамотно змагатися зі своїми однолітками. Поразки та промахи не повинні доводити його до істерик. Для цього, можна вдома постійно влаштовувати змагання та піддаватися малюкові. Тоді він розумітиме, що в житті можуть бути не лише перемоги, а й поразки.

Дитині обов’язково потрібно дотримуватись певного режиму дня. Бажано, щоб він гуляв, засинав і прокидався одночасно. Приблизно за два тижні до початку занять, малюкові потрібно переходити на шкільний режим дня, щоби підйом з ранку не викликав труднощів.

Малюк в обов’язковому порядку має бути самостійним. Для деяких дітей зав’язати шнурки – це випробування. Всій цій дитині слід навчати заздалегідь. Крім того, необхідно навчати дітей бути охайними.

Рюкзак дитині потрібно купувати з ортопедичною спинкою, яка рівномірно розподілятиме навантаження. Це запобігатиме можливим проблемам з хребтом надалі.

Самі батьки повинні підтримувати необхідний настрій. Якщо мама чи тато хвилюються перед тим, як дитина піде до школи, як малюкові тоді залишатися спокійним? Психологічна підготовка відіграє важливу роль.

Related posts