Відпочинок з дітьми 

Як подорожувати з дитиною взимку: 4 корисні поради

Зимовий відпочинок для дітей – гарна нагода долучитися до активного способу життя. Адже факт того, як дитина проводитиме свій вільний час через 10-15 років, залежить, до чого вона звикне з дитинства. Щоб не боятися подорожувати з дитиною взимку, дотримуйся простих порад.

Дуже часта проблема зимових подорожей – дуже габаритний багаж. Так добре продумай, які речі вам дійсно знадобляться, а що можна купити і на місці. Звичайно, якщо ви їдете на лижі, костюми та лижні черевики – необхідність, а ось 3-та фліска може бути зайвою.

Напиши список, які речі дитина носить, а які ти береш для підстрахування. Другу частину зі спокійною душею залиши вдома. Пам’ятай, теплі речі займають багато місця, а також пристойно важать, а мобільність та легкість у подорожі – не остання справа.

Якщо ти і твоя сім’я зібралася їхати відпочивати в гори, підготуй дитину заздалегідь до того, що вона кататиметься на лижах. Так, практично у кожному великому місті є спеціальні тренажери, де можна отримати імітацію лижного узвозу. Це – відмінне тренування малюка перед поїздкою до гор.

Тренера кажуть, що достатньо 4-5 занять на стимуляторі, щоб на курорті дитина із задоволенням пішла до лижної школи, а не влаштовувала тобі істерики.

Багато батьків, особливо у зимовий період, бояться акліматизації дитини. Бувають випадки, що саме через цей побоювання приймається рішення залишитися вдома. Насправді, не такий страшний чорт, як його малюють.

Закон простий: якщо ти плануєш відпустку менше, ніж на 18 днів, вибери напрямок, який не дуже відрізняється від наших широт у питаннях клімату. Тобто це може бути будь-яке європейське місто або гірськолижний курорт. Якщо ж ти хочеш полетіти із зими в літо, плануй поїздку хоча б на 20-25 днів, тоді й акліматизація тобі не страшна.

Під час зимових подорожей на можливі інфекції накладається перспектива захворіти від банального холоду. Зважаючи на це, фахівці радять напередодні поїздки (за 14 днів) щодня гуляти з дитиною на вулиці по 2-2,5 години, а також пропити курс полівітамінів, які допоможуть підготувати організм до зміни обстановки (а отже, і зміни бактерій).

Важливо: готуючись до зимової поїздки, не забудь скласти зимовий варіант аптечки, де крім засобів від алергії та всіляких травм, обов’язково будуть жарознижувальні препарати, засоби від спазмів та болю у горлі.

Related posts