Відпочинок з дітьми 

Як спланувати сімейний відпочинок: 10 перевірених способів

Сімейний відпочинок, особливо, якщо в сім’ї кілька дітей, то планувати подорож із сім’єю потрібно куди ретельніше.

Зверніть увагу на ці 10 важливих аспектів планування сімейного відпочинку.

1. Вибери місце відпочинку
До цього питання варто підходити дуже уважно. Керуйся кількома критеріями — скільки років твоїм дітям, чи там є дитячий курорт і як можна дістатися з коляскою, чи є зручний транспорт. Зверніть увагу, чи є в готелі розваги для дітей.

2. Бюджет
Важливо проконтролювати планування бюджету. Збери інформацію про вартість готелів, квитків, порахуй витрати на харчування та переїзди. Врахуй непередбачені витрати.

3. Програма
Так, із сім’єю найкраще планувати все. Навіть усілякі заняття. Навіть якщо ви плануєте лежати біля моря. Склади список визначних пам’яток та різноманітних місць для розваг.

4. Закордонний паспорт та дитячий проїзний документ
Для подорожі до іншої країни потрібно мати закордонний паспорт та зайнятися заздалегідь оформленням дитячого проїзного документа. А це може спричинити у свою чергу проблеми.

5. Медичний страховий поліс
Страховка є обов’язковою при отриманні візи і просто необхідна, коли ти подорожуєш з дітьми. Тому що на лікаря можуть виявитися непередбачені витрати.

6. Віза
На офіційних сайтах посольств та консульств, візових центрів розміщено інформацію про порядок та терміни видачі віз, там же є список необхідних документів. Уважно поставтеся до того, чи потрібно заповнювати анкету і на дитину, чи потрібна його фотографія. Найдешевший, хоч і довгий спосіб отримання візи – самостійно звернутися з потрібними документами до посольства.

7. Бронювання квитків
Вивчи інтернет-сторінки авіакомпаній або переглянь сайти, що збирають інформацію різних перевізників. Це допомагає заощадити пристойну суму.

8. Бронювання готелю
Тут також допоможуть сайти-пошукачі (наприклад, booking.com), де ти зможеш знайти найоптимальніший варіант. Але обов’язково зважай на наявність активностей для дітей.

9. Логістика переміщень
Планувати треба все. І те, як ви з речами добиратиметеся з аеропорту і як кататиметеся містом. Оптимальний варіант – проїзні на автобуси, найкомфортніший – таксі. А якщо у вас є права, можна орендувати машину.

10. Речі: що взяти для подорожі з дитиною
Склади список речей, щоб нічого не забути. В окреме місце поклади предмети дитячої гігієни, аптечку, коляску тростину чи слінг. У ручну поклажу помісти трохи їжі для дитини, іграшку, блокнот та олівці.

Related posts